Κακοκαιρία: Στην κατάψυξη παραμένει η χώρα-Έρχεται νέα επιδείνωση


Παγωμένο παραμένει το θερμόμετρο σε ολόκληρη τη χώρα, με τον καιρό να αναμένεται να παρουσιάσει νέα επιδείνωση με χιονοπτώσεις στο βόρειο Ιόνιο και βροχές και καταιγίδες στα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.


Πολλές περιοχές της χώρας εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών. Ο Έβρος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή, ενώ νυχθημερόν τα μηχανήματα των δήμων και της Π.Ε. καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Στα όριά του βρίσκεται ο δημοτικός μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Σαμοθράκης, σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Θανάση Βίτσα. «Οι άνθρωποι αλλά και ο εξοπλισμός έχουν φτάσει στα όριά τους, οι προκαλούμενες δαπάνες από την κίνηση των μηχανημάτων ξεπερνούν κατά πολύ τις οικονομικές δυνατότητες του δήμου, η παροχή έκτακτης βοήθειας είναι επιτακτική. Αν δεν μας δοθεί οικονομική βοήθεια για τη δυνατότητα έκτακτης πρόσληψης εργατών, χειριστών και την προμήθεια καυσίμων, ο μηχανισμός και το σχέδιό μας θα καταρρεύσει, καθώς η πρόβλεψη της μετεωρολογικής υπηρεσίας δίνει συνέχιση των καιρικών φαινομένων» εκτιμά ο δήμαρχος του ακριτικού νησιού.

1

Τεράστια είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην Κύμη εξαιτίας της κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών. Λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, επιστρατεύθηκε ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν δύο ασθενείς λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσιεύτηκε, το Aegean Hawk παρέλαβε τους δύο ασθενείς, μετά από αίτημα του ενιαίου κέντρου συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και τους μετέφερε στο ελικοδρόμιο Κοτρωνίου Μαραθώνα, όπου τους παρέλαβε το ΕΚΑΒ.

Στη Θεσσαλονίκη οι οδηγοί παρέμειναν για ώρες ακινητοποιημένοι λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού ενώ στο έλεος του χιονιά εξακολουθούν να βρίσκονται, για Πέμπτη ημέρα, η Σκόπελος και η Αλόννησος.

Στην Αλόννησο παραμένουν τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση, καθώς εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών έχουν υποστεί ζημιές οι σωληνώσεις. Ο δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης ζήτησε να σταλεί βοήθεια από τον Βόλο και να καταβληθούν προσπάθειες, ώστε να αποκατασταθεί το συντομότερο η ηλεκτροδότηση του νησιού.

Στην Αττική η θερμοκρασία παραμένει αρκετά χαμηλή ωστόσο οι χιονοπτώσεις έχουν περιοριστεί. Σήμερα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες που θα λιώσουν τα χιόνια με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να σημειωθούν πλημμύρες.

Πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Ανοίγουν από σήμερα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στους δήμους της Περιφέρειας Αττικής, όπου έχουν αρχίσει να υποχωρούν τα φαινόμενα της βαρυχειμωνιάς. Οι περισσότεροι δήμοι έχουν αρχίσει από νωρίς το βράδυ να αναρτούν τις σχετικές αποφάσεις των δημοτικών αρχών. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις, η λειτουργία των σχολικών μονάδων έχει ως εξής:

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Κηφισιάς και Πεντέλης στο Βόρειο Τομέα Περιφέρειας Αττικής. Στο δήμο Κηφισιάς, τα σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Εκάλης θα παραμείνουν κλειστά για λόγους προληπτικούς και ασφάλειας. Στις Δημοτικές Ενότητες Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας οι Παιδικοί Σταθμοί και τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν στις 9 π.μ..

Κλειστά θα είναι τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στο δήμο Πεντέλης.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Παπάγου-Χολαργού, Ψυχικού-Φιλοθέης, Αγ. Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων.

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

Πηγή: cnn.gr

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.